Nabídka sudových a lahvových vín
Zpracováváme tyto odrůdy:
Bílá vína
Muškát moravský
Charakteristika vína
příjemně svěží a harmonický charakter s muškátově květinovou vůní a vůní citrusových plodů
Kombinace s jídlem
husí játra, jemné paštiky, chřest, dezerty
Teplota podávání
11 - 13°C
Müller Thurgau
Charakteristika vína
harmonické, svěží, jemně aromatické, vůně bezu, grepu, lehký muškát a broskve
Kombinace s jídlem
malé, lehké předkrmy, jednoduše upravená drůbež, ryby, měkké sýry
Teplota podávání
9 - 11°C
Sauvignon
Charakteristika vína
kořenitě plné, s příjemnou ovocnou vůní černého rybízu, agreštu, kiwi, broskve a tropického ovoce
Kombinace s jídlem
studené předkrmy, těstoviny, bílá masa, chřest, plísňové nebo kozí sýry
Teplota podávání
11 - 13 °C
Chardonnay
Charakteristika vína
velmi plné, jemně kořenité, s vůní akátového medu a lískových oříšků, manga, ananasu, banánu, žlutého melounu
Kombinace s jídlem
předkrmy, plody moře, masa s bílou omáčkou, masa na rožni, steaky, uzené ryby, měkké sýry
Teplota podávání
10 - 12 °C
Veltlínské zelené
Charakteristika vína
s vůní a chutí po lipovém květu nebo s decentní mandlovinkou nebo kořenité s pikantní pepřnatostí, podle oblasti a půdy
Kombinace s jídlem
jednoduchá jídla domácí kuchyně, vařené hovězí, drůbeží maso, smažené ryby
Teplota podávání
10 - 12 °C
Ryzlink vlašský
Charakteristika vína
mladé s příjemnou kyselinkou, vůní červeného rybízu nebo angreštu, zralé víno s vůní lučních květin a medu
Kombinace s jídlem
zeleninová jídla i polévky, sladkovodní ryby, bílé sýry nebo jemné paštiky
Teplota podávání
9 - 11 °C
Ryzlin rýnský
Charakteristika vína
plné víno s kořenitostí a decentními vůněmi lipového květu, meruněk, broskví, ananasu, kdoulí či jablka
Kombinace s jídlem
předkrmy, lehce upravené ryby, telecí maso, dezerty
Teplota podávání
9 - 11 °C
Červená vína
Svatovavřinecké
Charakteristika vína
granátový odstín, sametová plnost s ovocnými tóny, višně, černý rybíz, povidla, zralé švestky
Kombinace s jídlem
tmavá masa, kořeněná masa, zvěřina, husa, měkké sýry
Teplota podávání
14 - 16 °C
André
Charakteristika vína
barva tmavě granátová, s hebkou tříslovinou, vůní zralých ostružin, lesních plodů, povidel a kávy
Kombinace s jídlem
grilovaná masa, zvěřina, hutné úpravy jídel, ušlechtilé sýry s bílou plísní
Teplota podávání
14 - 16 °C
Cabernet sauvignon
Charakteristika vína
granátová barva s pomerančovým okrajem, černý rybíz, třešně, ostružiny, tabák, cedr, marmeláda
Kombinace s jídlem
zvěřina, jehněčí, steaky, krůtí maso, sýry s modrou plísní
Teplota podávání
14 - 16 °C
Frankovka
Charakteristika vína
tmavý rubín, kořenitost spojená s ovocností, víno extraktivní, s vůní ostružin a skořice
Kombinace s jídlem
zvěřina, tmavá masa, steaky, různé druhy sýrů a uzenin
Teplota podávání
14 - 16 °C
Blauburger
Charakteristika vína
tmavěčervená barva, armoma s výraznýmy višňovými a kávovými tóny, v chuti bohaté na extrakt
Kombinace s jídlem
Teplota podávání
13 - 15 °C
Rosé - André, Cabernet sauvignon
Charakteristika vína
lehké víno růžové barvy s mírnou tříslovinou
Kombinace s jídlem
Teplota podávání
10 - 13 °C