Nabídka sudových a lahvových vín

 

Zpracováváme tyto odrůdy:

Bílá vína

Muškát moravský

Charakteristika vína

příjemně svěží a harmonický charakter s muškátově květinovou vůní a vůní citrusových plodů

Kombinace s jídlem

husí játra, jemné paštiky, chřest, dezerty

Teplota podávání

11 - 13°C

Müller Thurgau

Charakteristika vína

harmonické, svěží, jemně aromatické, vůně bezu, grepu, lehký muškát a broskve

Kombinace s jídlem

malé, lehké předkrmy, jednoduše upravená drůbež, ryby, měkké sýry

Teplota podávání

9 - 11°C

Sauvignon

Charakteristika vína

kořenitě plné, s příjemnou ovocnou vůní černého rybízu, agreštu, kiwi, broskve a tropického ovoce

Kombinace s jídlem

studené předkrmy, těstoviny, bílá masa, chřest, plísňové nebo kozí sýry

Teplota podávání

11 - 13 °C

Chardonnay

Charakteristika vína

velmi plné, jemně kořenité, s vůní akátového medu a lískových oříšků, manga, ananasu, banánu, žlutého melounu

Kombinace s jídlem

předkrmy, plody moře, masa s bílou omáčkou, masa na rožni, steaky, uzené ryby, měkké sýry

Teplota podávání

10 - 12 °C

Veltlínské zelené

Charakteristika vína

s vůní a chutí po lipovém květu nebo s decentní mandlovinkou nebo kořenité s pikantní pepřnatostí, podle oblasti a půdy

Kombinace s jídlem

jednoduchá jídla domácí kuchyně, vařené hovězí, drůbeží maso, smažené ryby

Teplota podávání

10 - 12 °C

Ryzlink vlašský

Charakteristika vína

mladé s příjemnou kyselinkou, vůní červeného rybízu nebo angreštu, zralé víno s vůní lučních květin a medu

Kombinace s jídlem

zeleninová jídla i polévky, sladkovodní ryby, bílé sýry nebo jemné paštiky

Teplota podávání

9 - 11 °C

Ryzlin rýnský

Charakteristika vína

plné víno s kořenitostí a decentními vůněmi lipového květu, meruněk, broskví, ananasu, kdoulí či jablka

Kombinace s jídlem

předkrmy, lehce upravené ryby, telecí maso, dezerty

Teplota podávání

9 - 11 °C
 

 Červená vína

Svatovavřinecké

Charakteristika vína

granátový odstín, sametová plnost s ovocnými tóny, višně, černý rybíz, povidla, zralé švestky

Kombinace s jídlem

tmavá masa, kořeněná masa, zvěřina, husa, měkké sýry

Teplota podávání

14 - 16 °C

André

Charakteristika vína

barva tmavě granátová, s hebkou tříslovinou, vůní zralých ostružin, lesních plodů, povidel a kávy

Kombinace s jídlem

grilovaná masa, zvěřina, hutné úpravy jídel, ušlechtilé sýry s bílou plísní

Teplota podávání

14 - 16 °C

Cabernet sauvignon

Charakteristika vína

granátová barva s pomerančovým okrajem, černý rybíz, třešně, ostružiny, tabák, cedr, marmeláda

Kombinace s jídlem

zvěřina, jehněčí, steaky, krůtí maso, sýry s modrou plísní

Teplota podávání

14 - 16 °C

Frankovka

Charakteristika vína

tmavý rubín, kořenitost spojená s ovocností, víno extraktivní, s vůní ostružin a skořice

Kombinace s jídlem

zvěřina, tmavá masa, steaky, různé druhy sýrů a uzenin

Teplota podávání

14 - 16 °C

Blauburger

Charakteristika vína

tmavěčervená barva, armoma s výraznýmy višňovými a kávovými tóny, v chuti bohaté na extrakt

Kombinace s jídlem

Teplota podávání

13 - 15 °C

Rosé - André, Cabernet sauvignon

Charakteristika vína

lehké víno růžové barvy s mírnou tříslovinou

Kombinace s jídlem

Teplota podávání

10 - 13 °C